Tort cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g făină
  • 50g amidon(o budincă de cacao)
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 75 g de unt/margarină
  • 3 ouă
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 kg de mere
  • Cremă:
  • 300g de smăntănă groasă
  • 100g de iaurt
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă cu vârf de scorţişoară
  • zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare

Se încălzeşte cuptorul.

Se curăţă merele şi se taie felii foarte subţiri.

Se amestecă ingredientele uscate separat: făina, budinca, sarea, praful de copt.

Se amestecă bine margarina moale, ouăle, sarea, zahărul şi vanilia.Se pun ingredientele uscate peste amestecul moale si se amestecă bine.

Se unge o tavă rotunda înaltă(care are partea de jos detaşabilă) cu margarină şi făină. Se pune aluatul întins egal.

Peste el se pun feliile de măr şi se coc cam 35-40 de minute.

Se pune tava rotundă într-o tavă dreptunghiulară să se poată manevra mai uşor.

Apoi se toarnă crema şi se mai coace cam 30-40 de minute, păna devine rumenă pe deasupra.

Se lasă să se răcească şi se poate pudra cu zahăr. Eu nu am pus că merele erau dulci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise