Tort cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 kg. mere
  • unt
  • gem (de care ai)

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se scobesc de seminte. Se unge tava cu unt si se aseaza merele unul langa altul (daca sunt prea mari se taie jumatati). Se umple scobitura cu gem. Cele 6 albuse se bat spuma tare (sa nu curga cand intorci vasul) impreuna cu zaharul. Adaugi galbenusele si faina pe care o pui in ploaie.T orni acest blat peste merele din tava si o bagi la cuptor. Este gata atunci cand bagi o scobitoare in blat si iese curata. Dupa ce e gata rastorni tava pe un platou. Rece ornezi cu budinca si frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise