Tort cu nuci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 ouă
  • 200g zahăr brun
  • 12g zahăr vanilinat
  • 2 căni de nuci mărunțite
  • Cremă:
  • 150g smîntînă bătută
  • 8g zahăr vanilinat
  • 4 linguri de zahăr pudră.

Mod de preparare

Blat:

Se bat cu mixerul albușurile la viteza maximă. Într-un alt bol se bate cu mixerul la viteza medie zahărul brun, gălbenușurile, zahărul vanilinat și 1 cană și jumătate de nuci, restul se lasă pentru ornat. Acest amestec se toarnă peste albușuri și se amestecă încet cu mixerul și se pune la cuptor preincălzit la 170C!.

Crema:

Într-un bol se amestecă cu mixerul smîntina, zahărul vanilinat și zahărul pudră.

Crema se unge pe tort și se tresoară peste tot tortul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise