Tort cu Oreo si crema de ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr. biscuiti de tip Oreo + inca putini pentru ornat
  • 1 lt de lapte cu toata grasimea
  • 130 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 150 gr. ciocolata cuvertura taiata in bucati mici

Mod de preparare

-se sparg biscuitii in bucati mari si se aseaza pe o forma cu peretii laterali detasabili, diametrul 24 cm

-se amesteca amidonul cu 1/3 din lapte

-se pune laptele ramas intr-o cratita, se adauga zaharul si se pune pe foc pana da in clocot

-se trage de pe foc si se toarna putin din laptele cald peste compozitia de lapte rece cu amidonul, se amesteca putin si compozitia obtinuta se toarna in cratita cu laptele fiert

-se amesteca continuu sa nu se formeze cocoloase. Punem la fiert pe un foc mic se data asta amestecand pana se ingroasa compozitia

-tragem de pe foc si adaugam ciocolata in bucati amestecand pana cand se topeste

-se toarna crema fierbinte peste forma in care avem biscuitii intinsi, se face suprafata neteda cu un cutit sau o lingura, se acopera toata suprafata cu o membrana de bucatarie ca sa nu faca crusta si se da la frigider 2 ore

-se orneaza cu biscuitii ce au ramas dupa fantezia fiecaruia

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise