Tort cu sarlota si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat;6 oua,100 g faina,125 g zahar,esenta,un praf de sare
  • sarlota;750 g iaurt de fructe(dupa preferinta),250 branza fina de vaci(20% grasime),150 g zahar pudra ,20 g gelatina alimentara,zahar vanilat
  • decor;bezele trase in ciocolata,100 g ciocolata neagra de menaj,150 g ciocolata alba

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt,o forma cu margine detasabila ,se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.

2.Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica ,zaharul pudra si cel vanilat si la sfarsit geletina,care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marin,fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.

3.Dupa ce s-a racit bine blatul se taie pe orizontala in doua bucati egale.

Se monteaza forma in care am copt blatul,apoi se aseaza prima bucata de blat,se aranjeaza pe margine bezelele trase in ciocolata(se pot folosi si biscuiti)apoi se toarna crema de sarlota ,se vine deasupra cu cealalta parte de blat,presand usor cu mana ,

Deasupra blatului se toarna ciocolata alba topita si se presara fulgi de ciocolata alba si neagra(se rade ciocolata aflata la temperatura camerei).Se lasa la frigider de seara pana a doua zi,apoi se desface forma si se trece tortul pe platou.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise