Tort cu stafide

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 galbenuse ,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de cacao,
  • 3 linguri de faina.
  • Crema:
  • 4 galbenuse,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de faina,
  • 1/2 lapte,
  • 2 plicuri de gelatina,
  • 500 ml frisca,
  • 200 grame de stafide,
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Se freaca galbenusele cu zaharul 1 lingura de cacao,3 linguri de faina,apoi albusele batute fara zahar.

Laptele se fierbe se raceste apoi se aduga galbenusele si din nou se pune pe foc,se aduga gelatina,apoi frisca batuta.

Intr-un vas s pune esenta de rom putina apa stafidele zaharul si se lasa sa se umfle.

Se incorporeaza stafidele in crema obtinuta si se pune intre foi

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise