"Tort" de 1 Aprilie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mamaliga facuta din 300-400 gr malai
  • 2 carnati traditionali
  • 2 oua
  • 500 gr amestec de branza:
  • telemea
  • branza de vaci
  • branza veche de oaie

Mod de preparare

Pentru ca este 1 Aprilie va propun un "tort" bulz.

Se prepara un ceaun mic de mamaliga, nu foarte tare.

Mamaliga se fierbe doar 5 minute.

Se bat putin ouale si se amesteca impreuna cu cele 3 tipuri de branza.

Se taie carnatii felii si se prajesc putin. Eu ii pun in vas acoperit la microunde cateva minute. Astfel iese multa grasime, pe care o scurg, din ei. Atentie sa nu ii prajiti prea tare!

Se unge o craticioara cu ulei si apoi se adauga un strat de mamaliga, un strat de amestec de branza cu oua, carnatii si inca un strat de mamaliga si se baga la cuptor pentru 30-35 minute.

Dupa ce scoateti "tortul" din cuptor trebuie sa il lasati putin sa se racesca si apoi sa il rasturnati pe un platou.

Cand am preparat eu acest "tort", prin iarna, nu a mai fost timp de rasturnat si nici de ornat.

Se poate orna cu un strat de smantana slaba. Eu inlocuiesc smantana cu iaurt grecesc 10%. Mai sanatos si mai gustos! Gustos.ro! Mai ales ca este bulzul este "made in Romania".

Tip: In general cand faceti mamaliga, daca vreti sa nu se prinda de ceaun, adaugati o lingura de ulei de masline. Sanatos si practic! Ideal este sa faceti mamaliga intr-un vas acoperit cu ceramica.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise