Tort de biscuiti cu finetti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cutie finetti de 400 g
  • o punga de lapte praf de 125 g
  • un pachet de unt de 200 g
  • 2 pachete de biscuiti \"petit beurre\" de marime obisnuita
  • o esenta de rom, 200 ml de apa, zahar pentru sirop

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul intr-un vas ciocolata finetti, untul si laptele praf (in stare solida, nedizolvat). daca vi se pare ca se produce o decolorare a cremei rezultate se mai poate adauga un praf de cacao (fara a mai adauga alt zahar deoarece laptele praf este dulce)

se face un sirop din apa, zahar si esenta de rom. se lasa sa se raceasca putin dupa care se inmoaie biscuitii foarte putin, pret de citeva secunde fiecare.

atentie : nu tineti biscuitii prea mult in sirop pentru ca se inmoaie

Se aseaza succesiv straturi de biscuiti si crema (in strat foarte subtire)

Se imbraca in crema si se orneaza dupa idei originale

Este foarte gustos si rapid.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise