Tort de ciocolata cu ardei iute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 110g ciocolata amara
  • 2 lingori rom(nu esenta)
  • 110d unt
  • 60g biscuiti
  • 110g zahar brun
  • 3 oua mari
  • un varf cutit boia iute sau 12 ardei iute rosu uscat

Mod de preparare

Tocati ciocolata impreuna cu ardeiul si punetile la topit, intr-un vas de sticla,in bagnomaria sau in microunde

1) Intr-un vas amesrecati untul moale cu zaharul brun,pana devine o crema spumoasa; uniti galbenusurile unul cate unul,ciocolata topita,romul,si amestecati bine

2) Amestecati biscuiti faramitati cu faina,uniti totul cu crema obtinuta precedent,adaugati albusurile batute bine cu putina sare,amestecati cu atentie;

3) Varsati totul intr-o forma,tapetata cu hartie,coaceti in cuptorul incins 180°C timp de 30-35 minute

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise