Tort de inghetata cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 plicuri de inghetata(praf)
  • lapte 200 ml pentru fiecare plic
  • 2 kiwi
  • 1 mar
  • fructe de paduew: mure, coacaze, afine
  • 1 fir de menta proaspata

Mod de preparare

Tortul de inghetata poate fi facut de noi in casa, dupa cum urmeaza: se cumpara 2-3 plicuri de praf de inghetata care va fi omogenizat in lapte, pentru fiecare plic in parte se adauga cate 200 de ml de lapte, dupa care se amesteca cu mixerul aproximativ 10 minute pana se-ngoasa compozitia, separat se pot taia fructe si se pot amesteca in inghetata. Aceasta se va da la congelator pentru inceput 2 ore dupa care se scoate inghetata si se poate decora cu frisca si se pot adauga fructele oprite pentru décor: mure, zmeura, coacaze, afine si felii de kiwi, mar si banane. Dupa ce s-a terminat de decorat, inghetata se introduce din nou la congelator pentru 3-4 ore. Se poate servi alaturi de pepene cu fructe xaramelizate.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise