Tort de mere cu aluat de clătite

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 praf de sare
  • faina
  • 1 kg mere
  • zahar (dupa gust)
  • scortisoara

Mod de preparare

Am pregătit merele ca la plăcinta de mere:

- am spălat merele, le-am curăţat de coajă,

- le-am ras pe răzătoare (sincer, mie îmi place să le rad pe ochiurile mari), si le-am răsturnat într-o cratiţă pe care am pus-o pe foc. Am condimentat cu multa scorţişoară, îmi place foarte mult, şi pe deasupra este benefică pentru organism (este folosită în combaterea gripei, ca afrodiziac, dar şi în tratarea problemelor circulatorii. Infuzia de scorţişoară se foloseşte in cazul sângerării gingiilor sau în tratarea spasmelor digestive. Pe lângă toate acestea, ea reuşeşte să îndepărteze stresul şi oboseala fizică, aducând multă bună dispoziţie).

- după ce merele s-au înmuiat, îndulcim merele cu zahăr, după gust şi în funcţie de soiul de mere folosit; nu am încercat cu miere de albine, dar cine are prin cămară mai multă miere poate folosi în loc de zahăr; este mai sănătos

- după ce s-au înmuiat bine merele şi a scăzut destul de bine zeama, le-am luat de pe foc şi le-am lăsat la răcit.

- separat am făcut aluatul de clătite din 1/2 l de lapte, 4 oua şi făină (cat inghite, dar aluatul trebuie sa fie putin mai moale; el se ingroasa dupa perioada de odihnire), la care am adăugat un praf de sare si 2 linguri ulei de măsline. După ce s-a odihnit aluatul cam 20 de minute, am început să coc clătitele.

Numărul de foi de clătite depinde de diametrul tigăii în care le coaceţi.

- am uns cu ulei şi am tapetat cu griş o cratiţă ce poate fi pusă în cuptor, şi am început să aşez pentru început câte o foaie de clătită, am uns un strat de mere, apoi o altă foaie de clătită un strat de mere, şi tot aşa până ce faceţi să aibă înălţimea unui tort.

În final, am folosit merele, dar un strat mai subţire.

Am pus cratiţa în cuptorul încins la 180ºC (mediu la gaze) şi am copt 20 minute.

Se poate servi cald, dar si rece.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise