Tort de vara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat de tort (cumparat)
  • 1 cutie compot ananas bucati
  • 3,4 mere potrivite
  • 2,3 piersici sau nectarine
  • 1 portocala
  • 2 pliculete Dr. Oetker Praf Spuma cu Gust de Frisca
  • 1 plic Crema Pentru Prajituri de la Dr. Oetker
  • 600 ml. lapte rece
  • 1 ciocolata cu lapte
  • esente (vanilie, rom) cate o lingurita din fiecare
  • 100 gr zahar
  • 100 ml. apa

Mod de preparare

1. Se rad merele, (cu sau fara coaja) dupa preferinta, se calesc cu 50 de gr. de zahar pana se inmoaie. Se iau de pe foc si se lasa la racit.

2. Tocam fructele in bucati medii, si le punem, impreuna cu ananasul din compot, pastrand sucul, intr-un bol cu 50 de gr. de zahar, esente de vanilie si rom, cate o lingurita din fiecare si 50 de ml de apa apoi le dam la frigider.

3. Mixam cele 2 pliculete de praf de frisca cu 300 de ml. lapte rece ,timp de 3, 4 minute (nu te speria daca e mai moale se va intari cand vei termina tortul si in vei tine la frigider vreo 2 ore).

4. Ca sa topesti ciocolata, cel mai usor e sa pui o oala cu apa pe foc si in ea un vas mai mic in care pui ciocolata asa se va topi fara a se lipi sau sa fie nevoie sa pui lapte sau apa peste ea.

5. In cele din urma, facem crema de vanilie, cu 300 ml lapte rece de asemenea o mixam pana devine tare. Am lasat-o la final, deoarece nu are voie sa stea la frigider. Din lipsa de timp eu am facut gresala sa o fac inainte sa ma apuc sa pun totul pe tort, si am lasat-o la frigider 10 minute timp in care sa branzit si nu am mai avut ce sa fac, decat sa o arunc si sa fac alta.

6. Peste sucul din compotul de ananas pe care l-am oprit punem 50 de ml de apa si ne apucam de insiropat blaturile tortului pe rand.

7. Pe primele 2 nivele ale tortului punem fructele, (dupa ce am insiropat bine) crema de vanilie si frisca,apoi pe ultimul nivel punem crema de vanilie, frisca si ornam cu glazura de ciocolata. Se da la frigider pret de 2, 3 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise