TORT DIPLOMAT

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr. lapte
  • 6oua
  • 7linguri zahar
  • 3 vanilii
  • 1kg frisca
  • piscoturi sau un blat din 3oua taiat in lung
  • 4 pliculete gelatiae
  • un compot de ananas sau tutti frutti si fructe (portocale
  • kiwi
  • ananas etc.)

Mod de preparare

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o ciulama, nu prea tare;

• intre timp se pune gelatina la inmuiat in sucul de la compot si daca trebuie se mai pune si apa si mesteca din cand in cand;

• cand este aproape rece crema se adauga gelatina inmuiata cel putin 1/2ora,daca se ingroase gelatina se pune itr-un vas cu apa calda si se dizolva;

• cind este rece crema se adauga 1/2din frisca batuta si se amesteca;

• se pune intr-o forma celofan sau punga si se imbraca bine sa stea crema ptr.ca este mai moale;

• prima data pune portocala taiata cu coaja rotunda, pe margine asa frumos

• un strat de crema,fructe,piscot cu interval intre ele;

• iar crema,fructe piscot, crema.

Este delicios, va urez pofta buna si multa sanatate!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise