Tort diplomat cu rulade

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de copt vanilie.
  • crema: 7 oua, 500 ml.lapte, 3 linguri faina, 400 gr.zahar, 1 compot de ananas sau, la alegere, 200 ml frisca, gem de capsuni, 40 gr.gelatina

Mod de preparare

Blat: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, apoi se adauga galbenusele, faina, praful de copt, vanilia. Compozitia se pune la copt. Cand e coapta rulada, se ruleaza intr-un prosop si se lasa pana se raceste. Apoi, se unge cu gemul de capsuni si se taie felii.

Crema: 7 galbenuse se freaca cu 3 linguri de faina, 200 gr.zahar, se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Cand crema s-a mai racit putin, se adauga gelatina pusa la inmuiat in sirop sau in apa. Se adauga apoi albusele batute spuma cu 200 gr.zahar. Se omogenizeaza usor, apoi se adauga fructele taiate cubulete. Se tapeteaza o cratita cu folie alimentara, se aranjeaza felii de rulada pe margine, apoi se pune crema, iar deasupra se pun restul de felii. Se da la frigider cam 5 ore, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise