Tort diplomat(excelent la o aniversare sau petrecere)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 600g lapte
  • 400g zahar
  • 3 plicuri mari(5 mici) gelatina Dr Qctker
  • 8 oua
  • 3linguri faina(cu varf)
  • frisca pt ornat(2 cutii Hulala)
  • fructe-ananas(2 cutii)
  • banane si kiwi
  • stafide
  • piscoturi

Mod de preparare

Se amesteca 200g zahar cu galbenusurile,faina si 200ml lapte.Laptele ramas(400ml)se pune la fiert dupa care se amesteca cu compozitia de mai sus la foc mic pana se face ca o smantana putin groasa. Se adauga gelatina (care in prealabil a fost lasata sa se desfaca in jumatate de cana apa, dupa aceea putin fiarta pe baie de apa pana se face ca un sirop). Se mai fierbe putin cu gelatina si se da la rece.

Albusurile se bat cu 200g zahar pana se obtine o spuma, si se amesteca cu compozitia racita. Se uda o forma cu apa si se pune celofan se pune un strat de fructe taiate rondele, un strat din compozitie,piscoturi, si iar un rand de fructe, compozitie, piscoturi.

Se lasa la racit pana a doua zi dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.POFTA BUNA!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise