Tort estival cu capsuni si cirese

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g mascarpone
  • 3 oua
  • 100g zahar brun
  • esenta de vanilie
  • piscoturi de sampanie (un pachet)
  • capsuni (250 g)
  • cirese pentru decor

Mod de preparare

1. Se face crema de mascarpone, la care se bat albusurile spuma, se mixeaza galbenusurile cu zahar, vanilie si mascarpone. Se adauga albusurile si se da la frigider (30 de min).

2. Se face un sirop din apa, miere si zeama lasata de capsunile peste care s-a pus zahar. Se insiropeaza piscoturile( se tin o secunda si se scot).

3. Se asaza intr-o forma de tort un rand de piscoturi, apoi un piure de capsuni facut putin pe foc (cu zahar), apoi crema de mascarpone, iar piscoturi, apoi crema.

4. Se orneaza cu capsuni si cirese.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise