Tort inventat cu ciocolată

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 6 ouă, 6 linguri faină, 6 linguri zahăr, 1praf copt
  • Cremă: 1ou, 150g zahăr, 1pachet unt, 1lingură ciocolată sau 2 pătrate ciocolată menaj, 1lingură cacao, 1jumătate litru frișcă

Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu zahăr până se obține o cremă. Separat se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă puțin câte puțin în amestecul de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă și se adaugă la amestec.

Se unge o formă de tort de 26 cm cu unt și se tapetează cu făină, se pune compoziția în formă și se coace la foc potrivit timp de 40 min. Se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească.

Între timp se amestecă oul cu 150g zahăr până se face o pastă omogenă, apoi se adaugă în oala de fiert lapte (dacă aveți sau se fierbe la bain-marie) împreună cu ciocolata menaj, untul si cacao, se amestecă până se omogenizează, se ia de pe foc și se pune la răcit. Până se răcește compoziția rezultată bați frișca puțin mai moale. Apoi adaugi ciocolata rezultată în frișcă amestecând încet să se încorporeze.

Poți tăia blatul de tort în 2 sau 3 și îl umplii cu crema obținută, îl poți decora cu frișcă, ciocolată sau orice dorești.

Eu l-am îmbrăcat în ciocolată și l-am pudrat puțin cu cacao.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise