1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune in frigider pentru 1/2 ora.
2.Aluatul se imparte in doua ;cu o parte din aluat se captuseste o forma de tort cu diametrul de 18 cm., unsa si infainata in prealabil.Se acopera cu hartie de copt , se presara boabe de fasole si se coace la 180*C, timp de 20 minute.Se scot boabele si hartia si se mai coace 5 minute.La fel se procedeaza si cu a doua foaie.
3.Se inmoaie gelatina in apa rece.Se pune la foc frisca cu 50g.zahar si cele 2 prafuri de vanilie ,se adauga gelatina ,se amesteca bine , apoi se intinde peste prima foaie .
4.Ciresele fara samburi se pun la fiert in 1/2 l. apa cu coaja de la o lamaie si restul de zahar.Se incorporeaza restul de gelatina si se lasa sa se raceasca.Se aseaza apoi peste crema de frisca , se acopera cu cea de a doua foaie si se tine la rece pe putin o ora, inainte de a se servi cu inghetata de vanilie.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise