Tort masinuta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt
  • zahar vanilat
  • un compot de ananas
  • ciocolata ptr decor
  • si zahar colorat ptr ornat
  • 2 plicuri de frisca
  • lapte pentru plicurile de frisca

Mod de preparare

Se face un pandispan din ingrediente. Se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, se pune uleiul treptat, galbenusurile frecate se adauga si ele, praful de copt se amesteca cu faina, dupa care se adauga la la compozitia din oua.

Se tapeteaza o oala putin mai mare cu faina, se pune compozitia si se coace la cutor preincalzit 30-45min. Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se taie din doua parti paralele, dar foarte putin, cam 5 cm. Dupa care se taie blatul mare in doua sa obtinem 3 foi care se insiropeaza si se pune prima foaie, se pune putina frisca batuta si jumatate din cutia de ananas. Se pune a doua foaie se insiropeaza si se face la fel ca la prima dupa care partile cele mici care s-au taiat, se unesc si se pun deasupra cumva la 3 sfert distanta de o pare a blatului in asa fel incat sa obtinem o macheta de masina. Se fac din ciocolata topita doua oglinzi care se baga la congelator sa se intareasca.

Se orneaza cu frisca dupa care se finalizeaza cu celelalte ingrediente de ornat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise