Tort padurea neagra -combinatia mea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr tava rotunda nr 26
  • 6 oua mari despartite
  • 6 linguri de zahar
  • 6linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2linguri de cacao
  • ptr crema
  • 750 ml smintina ptr frisca
  • 6 lg de zahar pudra
  • 750 gr visine din compot
  • 1paharel Serry brendy
  • zeama dela compot
  • 200 gr ciocolata ptr ornat sau picaturi de ciocolata

Mod de preparare

ptr blat

Ungem o tava rotunda cu putin ulei si incalzim cuptorul la 180 de grade.

Intr-un bol batem albusele spuma cu putina sare si zahar treptat pina este o spuma inalta adaugam galbenusele si continuam sa batem ,adaugam treptat uleiul faina si cacao .Amestecam usor totul si turnam in tava si dam la copt pina cind scobitoarea iese uscata, aproape 30 de minute.Lasam blatul sa se raceasca si dupa aceaa taiem in trei foi egale.

Zeama de la compot o punem putin la fiert si adaugam paharelul de Serry brendy, si lasam sa se raceasca.Batem smintina si adaugam treptat zaharul praf pina devine o frisca tare.Pe un platou punem prima foaie de tort o insiropam cu zeama de compot care sa racit,punem o treime din frisca dupa care umplem suprafata foii cu visine.Punem a doua foaie de tort si apasam usor ca visinile sa intre in crema si repetam operatia.Dupa ce am pus ultima foaie si am insiropato ungem bine cu frisca si pe laturi ca sa acopere toate golurile si ornam cu ciocolata rasa si cu boabe de visine.Se lasa la frigider cel putin 5 ore sau o noapte ca gusturile sa se patrunda.Este un tort gustos si foarte usor de pregatit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise