Tort Tiramisu cu ciocolata

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 6 oua, separate
  • 210 gr faina
  • 40 gr praf de cappuccino
  • 1 ½ plic praf de copt
  • 50 gr ciocolata cu rom, topita
  • 25 ml cafea
  • Pentru crema
  • 100 ml cafea
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat Bourbon
  • 50 gr ciocolata cu rom, taiata bucatele

Mod de preparare

Am facut acest tort pornind de la ideea unui Tiramisu rețeta originală

Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde.

Intr-un vas, bate untul cu zaharul si 6 galbenusri, ciocolata topita si cafeaua.Adauga faina, praful de cappuccino si praful de copt si amesteca.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu unt.Imparte compozitia obtinuta in cele 2 tavi si da-o la copt 20-30 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca apoi taie fiecare blat in jumatate pe orizontala.

Insiropeaza blaturile cu 100 ml cafea.

Pentru crema, bate frisca pana cand se intareste usor apoi adauga zaharul vanilat si amesteca.Adauga branza mascarpone si lichiorul de ciocolata si amesteca.Inglobeaza apoi bucatelele de ciocolata.

Pentru asamblare, aseaza un blat insiropat pe o farfurie.Unge blatul cu ¼ din crema si aseaza deasupra un alt blat insiropat.Repeta procedura cu blaturile si crema ramasa astfel incat ultimul strat sa fie unul de crema.Da tortul la rece cel putin 1 ora apoi serveste-l.

*Eu l-am facut pentru a-l da cuiva de 8 martie asa ca l-am decorat cu fondant.

http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise