Tortillas cu creveti si guacamole

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500gr creveti decorticati congelati
  • 2-3 ardei rosii si verzi
  • 1-2 ardei iute
  • 3-4 fire ceapa verde
  • curry
  • cumino
  • sare
  • piper
  • 300gr rosii bucati in bulion
  • 3-4 catei usturoi
  • 50gr unt
  • 30 ml ulei extravirgin
  • 150gr cas de vaca sau cascaval care nu se intinde
  • Tortillas:
  • 250gr faina
  • 120ml apa calduta
  • 10gr drojdie deshidratata
  • 3 linguri ulei masline
  • sare putina
  • Guacamole:
  • 1 avocado
  • 2cape verzi
  • 2-3 lime
  • 2 catei usturoi
  • 125 gr iaurt gras
  • 2-3 linguri ulei masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Crevetii ii lasam la decongelat in frigider intr-o sita 24 ore.

Tortillas: Intr-un castron punem faina apoi apa in care am dizolvat drojdia, uleiul si sarea .Framantam totul foarte bine pana iese un aluat omogen si elastic .Acoperim cu un prosop si lasam la crescut min 40 minute. Dupa ce a crescut putin impartim aluatul in 8 mingiute. Luam o minge de aluat si o intindem subtire de 1-2 mm, rotunda. Daca se lipeste punem faina. Le scuturam de faina in surplus si le coacem in tigaia incinsa si neunsa la foc mediu. Ca sa controlom cand e coapta pe o parte si buna de intors, trebuie sa vedem niste puncte negre, atunci stim ca e gata pe partea respectiva.

Curatam zarzavatul si intr-o tigaie inalta sau wok punem uleiul si apoi ceapa taiata marunt, numai partea alba, ardeii taiati patratele de cca 2-3cm, ardeiul iute tocat, (tot sau mai putin depinde cat doriti de iute) si lasam la prajit la foc mediu. Cand s-au inmuiat un pic ardeii condimentam dupa gust si adaugam rosiile. Lasam sa fiarba la foc mic pana sunt gata ardeii.

Intr-o tigaie separat, topim untul, punem usturoiul zdrobit si cand a prins putina culoare adaugam crevetii. Focul trebuie sa fie iute si amestecam repede crevetii ca sa-i ia focul pe toti si repede max 1 minut.

Trecem crevetii in tigaia cu ardei, marim focul si la primele doua clocote oprim focul. Adaugam casul dat pe razatoare amestecam bine si umplem tortillas.

Guacamole le pregatim astfel: Taiem avocado in doua ii scoatem samburele apoi miezul pana la coaja. Punem miezul de avocado in blender, ceapa, numai partea alba si restul ingredientelor si mixam bine. Inainte sa puneti toata zeama de la lime gustati si vedeti cat doriti de acru.

Daca vrem sa facem de post atunci se poate inlocui untul cu ulei de masline si se renunta la cas, este la fel de bun. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise