Tortillia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi
  • 200 ml de ulei
  • 5 oua
  • o ceapa mare
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie cartofii pai, se tamponeaza cu un prosop curat si se pun la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit. Cind se pot sfarima cu furculita, se iau la o parte, se scot din grasime si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se toaca ceapa, se caleste si se pune peste cartofi. Se bat ouale, se adauga peste aceste ingrediente, se potriveste de sare si piper. Se pune putina grasime intr-o tava larga, se lasa sa se infierbinte, se pune compozitia si se da tava la cuptor. Cind preparatul este gata pe jumatate, se intoarce cu ajutorul unei spatule de lemn si se da pe cit posibil forma rotunda. Se prajeste pe ambele parti si se asaza pe platou.

Se taie in cuburi potrivite si in fiecare se infige cite o scobitoare

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise