Tortul barbatilor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:400 g faina, drojdie, 2 linguri cu smintina, sare , 2 galbenusuri, 50 g cascaval ras, 50 g margarina si o cana cu lapte caldut.
  • Pentru crema:250 g unt,300 g crema de brinza, 1 galbenus, 1 lingura maioneza, 2 linguri coniac, 1 legatura ceapa verde, taiata foarte marunt, 50 g masline verzi, taiate, 80 g salam taiat cubulete, sare si piper.

Mod de preparare

Aluatul se framinta si se lasa la dospit 30 min , dupa care se imparte in doua si se coace, preferabil , in forma rotunda.

Se face crema : se amesteca toate, mai putin salamul, dupa care, crema se imparte in doua.Intr-una se pune salam si se pune intre cele doua foi racite , cu cealalta se acopera tortul. Marginile tortului se orneaza cu cozile de ceapa si patrunjel verde, taiat marunt. Deasupra se garniseste cu ou fiert, castravei, ridichi, masline

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise