trandafiri din ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 454 g ciocolata ( neagra sau de lapte)
  • 224 gr glucoza (sau in functie de tara - energizant, miere artificiala
  • Pentru ciocolata alba,
  • 454 g ciocolata alba
  • 168 g glucoza

Mod de preparare

Se topeste ciocolata pe baie marina, cand e gata se toarna deodata toata glucoza si se amesteca cu o lingura de lemn pana ciocolata incepe sa se desprinda de pe peretii vasului (asa se si intampla )

Apoi se rastoarna compozitia pe o folie si se impatureste - si la frigider. Dupa 30 de minute compozitia poate fi lucrata.

Ciocolata alba se lucreaza mai bine ca si cea neagra pentru ca nu se topeste asa repede.

Se modeleaza petale - pe folie si apoi una cate una se lipeste la butonul trandafirului.

Desigur - fara caldura in bucatarie, pe o placa ce-a stat in prealabil la frigider.

La trandafirii de ciocolata neagra modelam petalele dupa care le puneam pe cateva minute in frigider, iar apoi le scoatem una cate una si formam floarea.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise