Trenulet

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru chec:
  • 10 oua
  • doua cani( cana de 200 gr)zahar
  • doua cani faina
  • o cana ulei
  • un praf de copt
  • doua plicuri de zahar vanilinat
  • un varf de cutit de sare
  • 3 linguri de cacao
  • Pentru crema:
  • 200 ml. lapte
  • 3 linguri zahar
  • o lamaie
  • gris un pachet unt
  • frisca lichida

Mod de preparare

Ouale trebuie se fie la temperatura camerei pentru a obtine o spuma cat mai tare.Se separa galbenusul de albus si se bate bine albusul, in care se pune un praf de sare.In albusul batut, se pun pe rand galbenusurile, zaharul vanilinat, si cele doua cani de zahar.Apoi, se pun pe rand cele doua cani de faina amestecata cu un praf de copt si o cana de ulei.

se tapeteaza doua tavi de cozonac in care se va turna jumatate din compozitie.In cealalta jumatate ramasa se pune cacao si se amesteca bine pana se incorporeaza bine iar apoi se toarna in tava peste cealalta compozitie.

Dupa gust se pot pune si nuci taiate marunt si prajite.

Se da la cuptor pentru 10 min. la foc mai mare iar apoi se da focul mai mic, pentru circa o jumatate de ora.

Dupa ce s-a scos din cuptor se scot din tavi si se lasa la racit, iar apoi se taie feli de circa 2 cm. grosime. Se ia fiecare felie se insiropeaza, iar intre ele se pune crema si se unesc.

Se aseaza pe un platou si se imbraca in frisca

Crema:

se pune laptele la fiert cu zaharul,iar dupa ce a fiert se pune grisul si se lasa sa fiarba un pic.Se da la racit, iar dupa ce sa racit se pune untul si zeama de la o lamaie.Se amesteca bine cu mixerul pana se formeaza o pasta iar la sfarsit se pun 3-4 linguri de frisca batuta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise