Trigoane cu dovleac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g dovleac ras
  • 200g zahar
  • 50g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 lingurita gris(optional)
  • 1 pachet foi de placinta
  • 100g unt topit pt uns foile
  • 1 ou
  • 50g zahar brun

Mod de preparare

Punem 50g unt intr-o cratita la topit, adaugam dovleacul , zaharul scortisoara si nucsoara, amestecam si lasam la calit cam 8-10’. Daca dovleacul este inca apos, adaugam grisul si mai lasam 1-2’ pe foc apoi il dam deoparte sa se raceasca.

Intindem foile pe masa de lucru, suprapunem cate trei, dar unse cu unt topit intre ele si taiem cu un cutit, pe lungime, formand trei fasii. Punem cate o lingura de dovleac pe fiecare fasie si inpachetam ( vezi foto).

Tapetam o tava cu hartie de copt, presaram faina si asezam trigoanele in tava. Ungem cu ou batut si presaram cu zahar brun. Dam tava la copt pentru 15-20’.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise