Trufe cu migdale si ciocolata neagra

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 10 g praf de copt
  • 10 g bourbon vanilla
  • 100 g migdale
  • 100 g unt
  • 50 g mascarpone
  • 250 g ciocolata neagra
  • bombonele decor

Mod de preparare

Delicioase si foarte potrivite pentru finalul unei cine romantice.

Se separa albusurile si se mixeaza bine. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand obtinem o spuma tare ce nu se desprinde de pe paletele mixerului. Apoi incorporam galbenusuriler si a praful de copt si in final se adauga faina. Se mixeaza pana la obtinerea unei compozitii omogene.

Daca doriti, puteti adauga 1-2 picaturi de colorant rosu sau suc de sfecla pentru da culoare blatului.

Punem compozitia intr-o forma de copt si o bagam in cuptorul preincalzit. Temperatura de coacere va fi medie. Vom sti ca blatul e copt atunci cand devine auriu la suprafata.

Dupa ce blatul s-a racit, se faramiteaza cu robotul sau cu o furculita. Vom incerca sa indepartam portiunile maronii din blat deoarece culoarea va fi astfel uniforma.

Se adauga migdalele rasnite si se amesteca. Adaugam untul topit si mascarpone si omogenizam. Putem sa folosim si numai unt, renuntand la mascarpone, astfel cantitatea de unt fiind de 150 g.

Apoi formam bilute din compozitie si le asezam pe o farfurie. Dupa ce am terminat de format bilele, punem farfuria in frigider timp de 20 de minute.

Intre timp topim ciocolata intr-o craticioara, la bain marie. Vom scoate cate 3-4 bilute din frigider pe care le vom baga in ciocolata calduta pe rand, cu o lingura. Se scot pe o farfurie pe care am pus hartie de copt si presaram bombonele, migdale sau ce dorim. Se baga apoi in frigider.

Procedeul se repeta pentru toate trufele.

Se vor tine in frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and Coffee Beans.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise