Turnulet cu vinete , rosii si cascaval

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 2 rosii
  • 150 g cascaval
  • ulei de masline
  • oregano
  • sare

Mod de preparare

Se spala vanata , se taie rondele , se presara sare pe fiecare rondea in parte si se lasa circa 15-20 min . pe un prosop absorbant.Stergem apoi rondelele de zeama lasata,le stropim cu cateva picaturi de ulei de masline , taiem rosiile rondele si trecem la "confectionarea" turnuletului.Intr-o tava punem o felie de vanata pe care o acoperim cu una de rosie si tot asa punem cam 5-6 straturi.Pe ultimul strat presaram putin oregano si apoi dam la cuptor pentru circa 45 min. dupa care radem cascavalul si presaram deasupra si dam iarasi la cuptor pana cand cascavalul se inmoaie.Se scot din cuptor se mai presara putin oregano si se servesc calde.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise