TURNULET DIN MUSCHI DE PORC

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU 10 PORTII :
  • - muschi de porc - 2.000 kg
  • - ulei de masline - 0.150
  • - sare - 0.010
  • - cimbru - 0.0001
  • - dovlecei - 0.200
  • - vinete - 0.200
  • - ciuperci champignon - 0.150
  • - sos soia - 0.100
  • - cartofi - 1.000
  • - bacon ( kaizer ) - 0.300
  • - legume congelate(morcovi, conopida,broccoli)-1.000
  • - oregano - 0.0001
  • - vin alb sec - 0.050
  • - sos smantana cu lamaie - 0.350

Mod de preparare

Muschiul de porc se portioneaza ( cate 2 transe la o portie ), se marineaza cu ulei de masline, sare si cimbru, se gateste pe gratar pe o parte si pe alta.

Vinetele si dovleceii se taie in felii mai grosute, se stropesc cu ulei de masline si sare si se fac pe gratar pe o parte si pe alta.

Ciupercile se marineaza cu sos de soia si sare

( HMMM....CE GUSTOASE SUNT !!!!) si se fac pe gratar.

Din cartofi se executa cocoti ( butoiase ), care se fierb de consistenta cartofilor natur, dupa care se racesc, se infasoara pe ei transe subtiri de bacon, se pun pe un bat de frigaruie si se prajesc in tigaie in ulei de masline.

Legumele congelate se gatesc pe aburi in cuptor( sau se fierb intr-un vas cu apa si sare ), de consistenta \" al dente \" ( putin crocante ), dupa care se aromeaza cu vin alb, oregano ,sare si ulei de masline.

Sosul se face astfel : se incalzeste intr-un vas smantana lichida , se adauga suc de lamaie , cimbru, vin alb si sare. Se lasa sa fiarba LA FOC MIC , pana ce se omogenizeaza.

Preparatul se prezinta astfel : se asambleaza sub forma de turnulet transele de carne impreuna cu feliile de dovlecei si vinete, iar in varf se pune o ciuperca. Langa turnulet se aranjeaza frigaruia de cartofi cu bacon si legumele fierte.

Sosul se toarna peste turnuletul de carne. Se poate decora cu firisoare de rozmarin proaspat.

Acesta este un preparat pentru persoanele mai gurmande, mergand foarte bine si la niste ocazii speciale, atunci cand doriti ca oaspetii dvs. sa cada pe spate !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise