Turta andaluza cu struguri, stafide si nuci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 350 g faina,
  • 120 g zahar,
  • 450 g struguri negri,
  • 100 g stafide,
  • 100 g miez de nuca,
  • 20 g drojdie proaspata,
  • 120 ml apa calduta,
  • 100 ml vin alb dulce (natural),
  • 20 g unt,
  • 1 varf de cutit de sare.

Mod de preparare

Inmuiati drojdia in apa calduta si lasati-o zece minute. Inmuiati stafidele in vin. - Puneti faina pe planseta de prajituri. Faceti o gaura la mijloc si turnati in ea drojdia cu apa. Amestecati, ducand faina de la margini spre mijloc. Incorporati 100 g zahar si sarea si framantati aluatul pana ce devine omogen si nu se mai lipeste de degete. - Acoperiti-l cu o panza curata si lasati-l sa creasca intr-un loc caldut vreme de doua ore, pana ce-si dubleaza volumul. - Curatati boabele de strugure de samburi (cu un ac de par). - Impartiti aluatul in doua parti egale. Prima parte se intinde pe fundul unei forme rotunde (care se poate desface) unse cu unt. Presarati jumatate din struguri, jumatate din stafidele scurse si din nucile taiate marunt. - Intindeti deasupra a doua bucata de aluat si presarati peste ea strugurii, stafidele si nucile ramase. Pudrati cu zaharul ramas. Lasati turta sa creasca in forma, pana ce isi dubleaza din nou volumul. - Bagati prajitura la cuptor 40 de minute. Cand e coapta, lasati-o sa se raceasca si scoateti-o din forma pe un gratar. - Se serveste calduta sau rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise