Turta dulce cu nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g miere
  • 125 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 500 g faina
  • ½ lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 100 g nuci curatate
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune mierea intr-un vas la foc mic si se amesteca pina devine lichida. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, coaja de lamiie, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie sau otet. Se bate cu telul, punind si ouale unul cite unul, pina cind compozitia devine spumoasa, apoi se adauga treptat faina.

Se pune intr-o tava de copt unsa cu unt sau cu ulei, iar deasupra se presara sferturi de nuci. Se da la cuptor la foc potrivit pentru 25 minute. Se lasa in tava pina se raceste, apoi se scoate, se inveleste intr-un servet si se lasa la loc rece o zi, doua.

Se taie inainte de a servi in bucati patrate sau dreptunghiulare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise