Turte de cartofi cu pui

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g piure de cartofi rece
  • 350 g pui fiert, tocat marunt
  • 250 g amestec de legume decongelate si scurse
  • 3 cepe verzi curatate si tocate fin
  • 1 ou usor batut
  • 1/2 lingurita rasa rozmarin uscat
  • Piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • 100 g firmituri de paine alba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie taiata in sferturi pentru ornat (optional)

Mod de preparare

* Resturile de pui si piure de cartofi din frigider se pot transforma in turte de cartofi . Acest fel de mancare usor si economic isi are originea in Irlanda.

1. Se amesteca puiul , cartofii, legumele , ceapa verde, oul, sarea, niste piper si rozmarinul. Din umplutura se fac rotocoale ca niste turte , cu diamentrul de circa 6 cm. Se imbraca bine fiecare rotocol in firmituri.

2. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare 1 minut, apoi se prajesc turtele in doua grupuri cam 2 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc binisor, adaugandu-se inca putin ulei daca este nevoie. Se pastreaza la caldura primele turte facute , in timp ce se face al doilea rand. Se orneaza si se servesc fierbinti cu salata verde sau salata de varza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise