Turtite cu gem de zmeura

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati): 200 g faina de grau,
  • 25 g faina de orez,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 75 g unt,
  • 75 g zahar,
  • 1 ou - batut usor,
  • 2 linguri lapte, circa 2 linguri gem de zmeura,
  • zahar pentru presarat,
  • unt pentru uns tava.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se unge cu unt tava de la aragaz si se tapeteaza cu hartie pentru copt, unsa si ea.

Se pun intr-un castron mare cele 2 fainuri si se adauga untul rupt bucatele, frecand amestecul intre palme, pana ce se obtine un aluat faramicios. Se incorporeaza zaharul, se face o gropita la mijloc, se toarna oul batut si laptele si se framanta un aluat moale.

Se imparte aluatul in 8 bucati egale si se formeaza turtite, cu palmele infainate. In mijlocul fiecarei turtite se face o gaura, in care se pune putin gem, peste care se aduna, din nou, aluatul.

Se aseaza turtitele pe tava, cu lipitura in jos, si se coc 20 de minute - la mijlocul cuptorului - pana ce se intaresc, se rumenesc si incep sa se crape.

Se lasa 15 minute sa se raceasca pe tava, dupa care se scot pe un gratar, se presara cu zahar si se lasa sa se raceasca de tot.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise