Turtite cu masline la Doubletta

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana cu lapte
  • 2 cani cu faina sau mai mult dupa nevoie
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr.Otker
  • 1 lingurita de unt topit
  • sare
  • 5 masline negre
  • 1 ou

Mod de preparare

Se incalzeste cana de lapte impreuna cu untul.

Drojdia se amesteca cu faina si cu sarea. Se taie bucatele mici de masline negre. Se face loc in mijlocul fainii si se sparge oul, se toarna laptele si untul caldut, se framanta coca, se presara maslinele, adaugand faina la nevoie. Se modeleaza turtite mici, se incalzeste Doubletta mica si se pune sita. Pe sita asezam turtitele si cand s-au rumenit le intoarcem si pe partea cealalta.Partea facuta o ungem cu o pensula inmuiata in ulei de masline. Se servesc caldute cu pasta de branza si ardei sau diverse alte salate (de vinete sau zacusca, de ciuperci etc.)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise