ULEI DE BUSUIOC

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g frunze proaspete de busuioc
  • 500ml ulei de masline

Mod de preparare

Se oparesc frunzele de busuioc in apa clocotita 15 secunde.Se scurg,se pun intr-un vas cu apa rece,si se scurg iar(fara a mai ramane apa).

Se toaca fin si se amesteca cu uleiul.Se acopera vasul si se pastreaza 2 zile la frigider.

Se strecoara apoi amestecul printr-o sita fina sis e toarna in sticle sterlizate,care se inchid etans.Se pot pastra o luna la frigider.

Se foloseste la salate sau se poate stropi carnea,pestele sau legumele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise