ULEI DE BUSUIOC

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g frunze proaspete de busuioc
  • 500ml ulei de masline

Mod de preparare

Se oparesc frunzele de busuioc in apa clocotita 15 secunde.Se scurg,se pun intr-un vas cu apa rece,si se scurg iar(fara a mai ramane apa).

Se toaca fin si se amesteca cu uleiul.Se acopera vasul si se pastreaza 2 zile la frigider.

Se strecoara apoi amestecul printr-o sita fina sis e toarna in sticle sterlizate,care se inchid etans.Se pot pastra o luna la frigider.

Se foloseste la salate sau se poate stropi carnea,pestele sau legumele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise