Se cresteaza batonul de vanilie si se scoate maduva.Coaja batonului se taie, se marunteste,cu un cutit.Se amesteca coaja si maduva cu 250 gr de ulei din samburi de struguri si cele 2 pliculete de zahar Bourbon. Eu personal le pun la blender pe toate,pentru a le amesteca bine.Apoi se pune intr-o tigaie de teflon si se incalzeste putin.Se lasa cateva zile (3 sau 4 zile)intr-o sticluta sau borcanel inchis la culoare in camara,timp in care se mai agita sticluta sau borcanul cel putin o data pe zi.Apoi cantitatea respectiva daca nu este folosita la prajituri sau deserturi, o vom tine la frigider.Se foloseste la deserturi cu ciocolata,prajituri cu fructe,torturi.Vanilia da o aroma deosebita.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise