Ulei natural de vanilie

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 Gr ulei din samburi de struguri.(Kaufland)
  • 1 Baton de vanilie.
  • 2 Pliculete zahar vanilat Bourbon.(Kaufland)

Mod de preparare

Se cresteaza batonul de vanilie si se scoate maduva.Coaja batonului se taie, se marunteste,cu un cutit.Se amesteca coaja si maduva cu 250 gr de ulei din samburi de struguri si cele 2 pliculete de zahar Bourbon. Eu personal le pun la blender pe toate,pentru a le amesteca bine.Apoi se pune intr-o tigaie de teflon si se incalzeste putin.Se lasa cateva zile (3 sau 4 zile)intr-o sticluta sau borcanel inchis la culoare in camara,timp in care se mai agita sticluta sau borcanul cel putin o data pe zi.Apoi cantitatea respectiva daca nu este folosita la prajituri sau deserturi, o vom tine la frigider.Se foloseste la deserturi cu ciocolata,prajituri cu fructe,torturi.Vanilia da o aroma deosebita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise