Ulei picant

Reteta de ulei picant. Ulei picant cu ardei iute si aromatizat cu oregano. Reteta de ulei picant preparat la rece. Ulei cu ardei iute.

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml ulei extravirgin de masline
  • 8-10 ardei iuti uscati
  • 1 lingurita de oregano uscat

Mod de preparare

Reteta de ulei picant este una foarte simpla si se prepara rapid. Aveti nevoie doar de ulei de masline de calitate, ardei iute si, daca doriti si o aroma in plus adaugati si ierburi aromate. Eu am adaugat si o lingurita de oregano uscat, dar puteti adauga si cimbru, rozmarin, salvie, busuioc, seminte de fenicul, chimen sau usturoi granule.

Noua ne place mult gustul picant si aromat si il folosim la paste, pizza, supe creme, sandvisuri, salate.

Asadar, va trebuie o sticla spalata si bine uscata, ulei de masline, ardei iute uscat si oregano.

Puneti ardeii si oregano uscat in sticla, puneti dopul si agitati-o putin. Pastrati-o in camara 3-4 saptamani si apoi puteti folosi acest minunat si gustos ulei picant.

Cand se goleste, completati iar cu ulei. Spor la teaba!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise