Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g biscuiți (am folosit Petit Beurre), bucăți mici
  • 2 linguri nuci prăjite, mărunțite
  • 1 lingură alune prăjite, mărunțite
  • 100 g ciocolată 55% cacao, bucăți
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 30 g unt
  • 1 lingură rom sau esență
  • 1 linguriță cafea solubilă

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Pentru a pregati acest salam de biscuiti, procedam astfel. Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste, lăsând 2 minute. Apoi am început să amestec în bol, până se topește complet ciocolata și avem o cremă fluida, omogenă.

Acum adăugăm biscutitii, nucile și alunele și amestecăm bine.

Tapetăm o tavă mică cu folie alimentară și turnăm toata compoziția. Lăsăm la rece cel puțin 4 ore, eu am lăsat peste noapte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise