Vafele -Waffles

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru vafele
  • -300 gm faina
  • -1 lingura praf de copt
  • -1 varf de cutit sare
  • -75gm zahar pudra
  • -100gm unt moale
  • -2 oua
  • -500ml lapte
  • Pentru garnitura
  • -miere de albine
  • -dulceata de cirese
  • -250gm capsuni
  • -200gm frisca lichida

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt.

Se adauga sarea, zaharul,untul moale si ouale.

Se adauga treptat laptele pana se obtine un aluat subtire , ca pentru clatite.

Se lasa 1 ora la temperatura camerei.

Se incalzeste gratarul electric pentru vafele pana cand termosemnalul indica OK, deci a ajuns la temperatura corecta.

Se deschide gratarul si se toarna aluatul subtire astfel incat sa nu depaseasca marginile;se inchide gratarul si dupa 10 secunde se intoarce cu baza in sus.

Se lasa astfel 2 minute , apoi se intoarce din nou in pozitia initiala si se mai lasa inca 2 minute.Astfel vafa a devenit crocanta si aurie.

Se deschide gratarul si vafele se pun pe un platou si se mai lasa 1 minut pentru a deveni si mai crocante.

Se servesc cu :

-miere de albine

-dulceata de cirese

-frisca si capsuni

Varianta 1

Se bate frisca; se mixeaza capsunile pana devin ca o pasta.

Se aseaza peste vafele un strat de frisca, unul de sos de capsuni si se decoreaza cu capsuni intregi sau jumatati.

Varianta 2

Se bate frisca, se adauga sosul de capsuni si o lingurita de miere de albine; se ung vafele cu sosul astfel obtinut si se decoreaza cu capsuni.

Varianta 3

Se bate frisca, se aseaza peste vafele si se decoreaza cu dulceata de cirese.

Varianat 4

Se toarna peste vafele miere de albine.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise