Vafle cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1pachet foi de vafle
  • ptr crema
  • 1 pahar de zahar
  • 5-6 linguri de cacao
  • 1/2 pahar de apa
  • 200 gr de unt sau margarina cu gust de unt
  • 1 lingura de thina curata (nediluata)
  • 1lingura de rom
  • 100 gr de cocus macinat

Mod de preparare

Pregatim crema

Intr-o cratita mica amestecam zaharul cu cacao si apa intii la rece si pe urma punem pe un foc potrivit amestecam din cind in cind si lasam sa fiarba 10 minute.Luam de pe foc adaugam untul si o lingura de thina care ii da cremei un gust ca de nuci.Cine nu vrea poate renunta la thina si adauga o lingura de rom.Se lasa crema la racit .Pe o plansa se pune o foaie de vafla se pun 3 linguri de crema si se intinde bine pe toata suprafata dupa care se pune o alta foaie si tot asa se pot folosi cinci foi.Pe ultima foaie se pune crema si se unge si pe laturi dupa care se presoara putina nuca de cocus.Se lasa la racit cel putin 2 ore dupa care se taie in romburi sau patrate.Este foarte gustos si merge bine la o ceasca cu cafea.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise