Valurile Dunarii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • un praf de copt
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • un 2 plicuri vanilie compot de visine de 700-800ml
  • crema
  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 250g zahar praf
  • 250g unt
  • 40g nuca de cocos
  • glazura
  • 400g ciocolata
  • 20g unt

Mod de preparare

Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie. Separat se se amesteca faina cu plicul de praf de copt si se incorpeaza in compozitia mixata. Coca obtinuta se imparte in doua, prima parte o punem in tava si in a doua parte punem cacaoa si o amestecam bine dupa care o punem in tava peste cealalta in tava. Scurgem visinile din compot si le punem in compozitia din tava, daca vreti le puteti da prin faina inainte sa le puneti in compozitie (visinele).

Bagam tava la cuptor la 170 de grade, 25 de minute dupa care se lasa blatul la racit.

Crema:

Se pun 500 ml lapte la fiert si restul de lapte se amesteca cu praful de budinca si zaharul, cand incepe sa clocoteasca laptele, se pune praful de budinca amestecat. Cand am luat-o de pe foc punem untul, cocosul si amestecam usor dupa care o punem peste blatul racit . Lasam si crema sa se raceasca

si punem glazura peste crema de vanilie.

Glazura:

Se topeste ciocolata si se amesteca cu untul usor sa se incorporeze bine. Se pune peste crema de vanilie.

Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise