Varza a la Cluj

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza murata mai mare
  • 1 kg carne tocata amestec porc si vita
  • orez
  • 2 cepe
  • ulei
  • bulion
  • smantana
  • cimbru
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

se toaca varza marunt,marunt,se pune ceapa tocata intr-o tigaie mai mare la dinstuit cu putin ulei si apa (eu pun apa de la inceput si completez cat e nevoie),se lasa 10-15 minute,se adauga carnea,1 mana de orez fiert in prealabil separat in apa,putina sare si piper si se mai lasa jumatate de ora adaugand apa cate putin,se mai pune si bulion sau pasta de tomate si se lasa pana scade.Intr-o tava se aseaza un strat de varza,se pune putin cimbru dupa fiecare strat de varza,unul de carne cu orez,iar unul de varza,iar carne cu orez,se termina cu varza.Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem la cuptor cu foc moderat 45 de minute.Se scoate din cuptor,se inlatura folia,se mai pune bulion sau pasta de tomate diluata cu apa pentru a fi mai subtire,se poate adauga si smantana si se mai da la cuptor 15-20 de minute sa se rumeneasca putin.Se serveste cu smantana. Se poate prepara si varza separat pe aragaz cu putin ulei si apoi sa asezam straturile alternative in tava.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise