Varza a la Cluj ca la mama

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza murata potrivita
  • 1 kg carne tocata
  • 1 cana orez
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 1 ceasca ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura bulion
  • smantana
  • cimbru maruntit
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

orezul se pune la fiert in 2 cani apa, cu putin Delikat. varza spalata si scursa bine se taie fideluta si se caleste in 2-3 linguri de ulei. carnea tocata (porc + vita sau pasare) se caleste separat 10-15 minute impreuna cu ceapa, se potriveste de sare si piper, se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca bine cu oul batut si se imparte in doua.

se pregateste o tava adinca sau o cratita larga astfel: se unge cu unt, se aseaza un strat de varza calita, se presara cimbru, un strat de carne, un strat de orez, un strat de varza, se presara cimbru, se aseaza un strat de carne si unul de orez, iar la urma restul de varza calita. se acopera bine cu folie si se da la cuptorul incalzit la foc mediu 30 minute.

se scoate tava, se inlatura folia, se toarna deasupra bulionul dizolvat intr-o ceasca de apa calda, se mai pun 2-3 linguri de smintina si se mai da la cuptor 10 minute. se serveste calda sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise