Varza a la Cluj cu afumatura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg varza dulce
  • 600g afumatura (costita, carnati de casa, kaizer)
  • 4 linguri ulei/untura
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • Un sfert cana orez
  • 4 linguri smantana

Mod de preparare

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune intr-o oala cu uleiul, la calit pana se inmoaie. Se adauga bulionul si se stinge cu o cana de apa calduta apoi se asezoneaza.

Se taie carnea si impreuna cu ceapa calita se dau prin masina de tocat sau la robot.

Orezul se opareste, se scurge bine de zeama si se condimenteaza.

Intr-o cratita se pune un strat de varza, toata carnea, tot orezul, doua linguri de smantana, apoi iar un strat de varza si doua linguri de smantana. Se da la cuptor pentru jumatate de ora. Se serveste cu smantana.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise