Varza a la Cluj fara carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt varza:
  • 1 varza murata
  • 1 lingurita cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 ceasca de ulei (100 ml ulei)
  • pt orez:
  • 1 cana de orez
  • sare
  • Knorr (legume)
  • 6-7 linguri ulei
  • 3 cani de apa

Mod de preparare

Se tine varza in apa ca sa se mai desare si sa fie mai putin acra (cateva ore in apa rece sau 3-5 min in apa in clocot).

Se scurge de apa.

Se caleste varza in ulei, se umple oala cu apa si se lasa sa fiarba pana scade.

Separat se prepara orezul, in orice varianta doriti,eu il calesc in ulei, pana se evapora toata apa ramasa pe el dupa cateva spalari si pana cand tot uleiul este inghitit de orez. Apoi adaug apa sarea knorr-ul (optional) si las sa pe foc pana scade apa. Orezul poate fi preparat si cu o zi inainte.

Intr-o oala speciala pt cuptor, mai adanca, se pun straturi de varza, orez, varza, orez, varza. Peste se mai toarna o cana de apa. Se baga la cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc mic-mediu aproximativ 1 ora, pana ce varza de deasupra a capatat o crusta frumoasa.

Poate fi mancat cald sau rece, alaturi de ardei iute murat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise