Varza acra cu mere si carnaciori

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii bacon,
  • 50 g untura de porc (sau ulei),
  • 8 carnaciori,
  • 1 ceapa taiata rondele,
  • 3 mere curatate, taiate in 8,
  • 450 g varza murata,
  • 1 lingura zahar (brun),
  • 2 foi de dafin,
  • 6 linguri vin alb sec (sau apa),
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita chimen,
  • marar verde pentru garnisit.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr..

Se taie feliile de bacon in trei si se prajesc, succesiv: baconul, carnaciorii, rondelele de ceapa si feliile de mar, in untura (uleiul) incinsa. Cand s-au rumenit, se scot din tigaie si se pun deoparte.

Se toaca varza acra, se pune in tigaie, impreuna cu zaharul, si se caleste pana ce incepe sa se inmoaie. Se rastoarna intr-o forma termorezistenta, se pun peste ea carnaciorii, baconul, ceapa si feliile de mar si se adauga vinul (apa) si foile de dafin.

Se da varza la cuptor, circa 30-40 de minute, se condimenteaza cu sare, piper si chimen (eventual), se mai rumeneste 5-10 minute si se serveste imediat, garnisita cu marar verde tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise