Varza calita cu afumatura

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • varza murata,
  • coasta afumata,
  • carnaciori afumati,
  • ulei,
  • doua cepe,
  • un ardel rosu,
  • un ardel verde,
  • doua rosii,
  • un catel de usturoi,
  • frunze de patrunjel,
  • sare,piper,boia iute si boia dulce dupa gustul fiecaruia.

Mod de preparare

Se taie ceapa maruntel,se caleste putin,se pune ardelul si el taiat marunt,dupa cate se adauga rosiile,se sareaza,se lasa cam 5 min la foc lent,dupa care se adauga varza taiata marunt,coasta afumata si carnaciorii.Se lasa toate cam jumate de ora la foc mic,acoperite cu capac ca sa-si lase propria zeama. Timp in care se mai amesteca din cand in cand pt a nu se prinde de fundul oalei. La finalul prepararii,se adauga putin piper, o lingurita rasa de boia dulce si un varf de cutit de boia iute daca place.si intr-un final cand e gata se adauga patrunjelul taiat marunt. Si... gata.

POFTA MARE LA FIECARE.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise