Varza calita cu ciolan crud

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g varza acra tocata
  • 1 kg ciolan crud (picioare) de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 2-3 linguri ketchup
  • 3 linguri ulei
  • 1 cub/lingurita concentrat ciuperci/legume
  • boia dulce si iute
  • sare, piper, cimbru, foi de dafin

Mod de preparare

Puneti carnea la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic cu capac, aproximativ o ora. Daca varza murata este prea acra sau foarte sarata e bine sa o tineti in apa rece 2-3 ore, apoi sa o stoarceti.

Curatati si tocati marunt ceapa, morcovul se feliaza subtire, ardeiul gras (congelat) se taie cubulete mici. Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei ceapa, morcovul si ardeiul. Adaugati verdeata tocata, ketchup si concentratul.

Intr-o cratita puneti varza sa fiarba in jumatate din zeama in care fierbe carnea.

Adaugati peste varza legumele din tigaie si restul de zeama de carne. Puneti carnea fiarta pe o farfurie, scoateti toate oasele, portionati-o si puneti-o peste varza. Adaugati restul de verdeata tocata, boia iute si dulce, cimbru, 4-5 foi de dafin, piper si introduceti cratita in cuptorul incalzit pentru 30 de minute.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise