Varza clujeasca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 verze mici murate
  • -4 linguri ulei de porumb
  • -1 cana de orez
  • -1/2 kg carne macinata( vita, porc sau amestecata)
  • -1 ceapa mare
  • -300 gm smantana
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei 2-3 minute,apoi se adauga carnea macinata si se potiveste de sare si piper.

Se acopera si se inabusa la foc mic 15 minute.

Varza se spala bine si se taie marunt, apoi se caleste in 2 linguri de ulei 5 minute apoi se adauga o cana de apa, se acopere si se lasa sa scada apa, cca 15 minute.

Orezul se spala, se opareste 5 minute ,apoi se fierbe in apa cu o lingurita de sare 10 minute.

Se strecoara , se pune intr-un bol si se adauga carnea cu ceapa si smantana.Se amesteca bine si se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se unge o cratita temorezistenta cu ulei , apoi cu smantana.

Se aseaza un strat de varza, un strat de carne cu orez si smantana,un strat de varza;se acopera cu un strat de varza.

Se da la cuptorul incalzit dinainte la 200 de grade cca 30 de minute, sau pana se rumeneste.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise